Home
Kookworkshop
media
Foto's
Contact
Gastenboek

 

 

 

 

YOUTUBE FILM LEVENSWERK: (KLIK ONDERSTAANDE SITE AAN)

 

www.vimeo.com/99450440

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's | J.P. Kranenburg
10 september 2012

Multicultureel trouwen bij Weddingfair 

     

Leiderdorp - Marrakech at home en Tulip inn Leiden hebben besloten de handen ineen te slaan om het mogelijk te maken voor iedere inwoner van Nederland zijn en haar droombruiloft te kunnen verwezenlijken. Zij bieden gezamenlijk een concept aan waar aankomende bruidsparen tegen een betaalbaar tarief een persoonlijke droombruiloft waar kunnen maken.

Van zaalhuur, decoratie, bruidsuite, DJ, artiesten en fotograaf tot heerlijke catering! Alles wordt voor het bruidspaar georganiseerd en afgestemd op hun persoonlijke wensen. In dit samenwerkingsverband zijn nog vele andere partijen waarmee wordt samengewerkt.

Zondag 9  september waren nagenoeg al deze partijen aanwezig op de weddingfair  bij Tulip inn. Thema was duidelijk de multiculturele samenleving. Een enorme diversiteit aan aanbod van producten uit diverse landen en culturen werd aangeboden. Vandaag werd duidelijk dat iedere cultuur zijn prachtige kanten heeft en het was voor de gasten interessant om de verschillen te zien en kennis te kunnen maken met de gebruiken uit andere culturen.

De gasten werden in de watten gelegd met een grote diversiteit aan hapjes en drankjes en konden met ruim 30 standhouders overleggen hoe zij hun bruiloft konden samenstellen. Tevens waren er indrukwekkende modeshows met prachtige bruidskleding en traden diverse artiesten op.

Marrakech at home richtte zich in eerste instantie uitsluitend op de Nederlandse bevolking. Naast alle negatieve berichtgeving was het de intentie van Marrakech at home om de Nederlandse bevolking kennis te laten maken met de mooie tradities van deze interessante cultuur. Zo organiseert zij onder meer Arabische high tea’s waar de heerlijke muntthee vers wordt bereid met diverse heerlijke zoetigheden en ondertussen wordt iets verteld over de achtergrond van het Arabische theeritueel. Ook organiseert Marrakech at home kookworkshops “koken met de tajine” op diverse locaties in Nederland.

Marrakech at home richt zich vanaf dit jaar ook op de markt voor Arabische en Hindoestaanse bruiloften. Zij biedt hierbij de zalen van Tulipp inn in Nederland aan en neemt ook de overige onderdelen van de organisatie van het huwelijksfeest zoveel (naar behoefte) mogelijk over van het aanstaande bruisdpaar.

 

 

 

  

 

 De catering op het festival is in handen van Esma Sayem. Zij tovert locaties om in de sfeer van een “duizend en één nacht” sprookje en de tafels worden in Arabische sfeer aangekleed met prachtige schalen vol heerlijke en traditionele gerechten. Zaterdag is er een prima verzorgde maaltijd (13,-), zondag een fijne brunch (10,-). Reserveren via info@fortvandeverbeelding.nl

Festival Bij Baltus wordt georganiseerd in samenwerking met Emmaus Haarzuilens en Natuurmonumenten en mede mogelijk gemaakt door
 
 
 

 

 
marrakech at home
esma@marrakechathome.nl